Πώς να βγείτε γρήγορα από ένα εβδομαδιαίο φαγοπότι

Προσοχή!

Η κατανάλωση φαρμάκων προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία και είναι απειλητική για τη ζωή!

Υπερφαγία - μακροχρόνια (πάνω από μια ημέρα) κατανάλωση αλκοόλ, η οποία συνοδεύεται από σημαντική δηλητηρίαση. Αυτό το φαινόμενο είναι χαρακτηριστικό για άτομα με εθισμό στο αλκοόλ. Η ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται σε τέτοιες φάσεις δεν χρειάζεται να αποβάλλεται, τα προϊόντα αποσύνθεσης του αλκοόλ δηλητηριάζουν το σώμα. Μια παρατεταμένη εβδομαδιαία υπερφαγία συνοδεύεται συχνά από καταθλιπτικές καταστάσεις.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ψευδο-υπερβολικού και συνηθισμένου;

Το υψηλό ξεκινά με μια ψυχολογική και σωματική λαχτάρα για αλκοόλ. Η παρατεταμένη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να συμβεί υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων - διακοπές, πληρωμές μισθών, ένα τραγικό γεγονός. Οι γιατροί αποκαλούν αυτό το φαινόμενο ψευδο-ποτό.

Δυσφορική δυσφορία

Η ψευδοφαγία διαρκεί συνήθως 7-10 ημέρες και τελειώνει με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε - υπό την επίδραση της κοινωνικής αλλαγής. Ωστόσο, η ζημιά που κάνει το αλκοόλ στον οργανισμό δεν σας επιτρέπει να ξεφύγετε γρήγορα από το εβδομαδιαίο υψηλό. Απαιτείται χρόνος και ορισμένα μέτρα για την αποκατάσταση ζωτικών λειτουργιών.

Πώς να ξεφύγετε από ένα φαγοπότι 7 ημερών

Ένα σύντομο φαγοπότι (4-5 ημέρες) μπορεί να νικηθεί στο σπίτι. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε το σώμα από προϊόντα διάσπασης αλκοόλ.

  • Θα πρέπει να πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό - τουλάχιστον ενάμιση λίτρο. Ο έμετος και η διάρροια είναι φυσικές εκδηλώσεις της διαδικασίας αποτοξίνωσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αναπληρώσετε το χαμένο υγρό.
  • Εάν πίνετε για 5 ημέρες, η αύξηση της δόσης της βιταμίνης C θα βοηθήσει στη διαχείριση των επιπτώσεων της δηλητηρίασης από το αλκοόλ. Συνιστάται η πενταπλάσια ημερήσια δόση (400-450 mg). Μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε ασκορβικό οξύ (λεμόνι, ακτινίδιο, φράουλα, λάχανο).
  • Χρησιμοποιήστε ροφητικά από το φαρμακείο. Ο ενεργός άνθρακας πρέπει να λαμβάνεται σε ποσότητα 1 ταμπλέτας ανά 10 kg βάρους. Μπορείτε να πίνετε δισκία με βάση τον άνθρακα, τη σιλικόνη ή τα εντεροροφητικά.
  • Είναι σημαντικό να σταθεροποιηθεί ο ύπνος και να αποκατασταθεί η κατάσταση του νευρικού συστήματος. Μεταξύ των ηρεμιστικών, συνιστάται η συνηθισμένη βαλεριάνα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ορισμένα φάρμακα προκαλούν βραδύτερες αντιδράσεις και υπνηλία.
  • Τις επόμενες τρεις ημέρες μετά από μια πενθήμερη υπερφαγία, τα λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα θα πρέπει να αποκλείονται από το μενού. Ένα κατεστραμμένο συκώτι δεν θα μπορεί να επεξεργαστεί αυτές τις τροφές. Προσθέστε μαγειρεμένα λαχανικά, ρύζι και φαγόπυρο στο μενού.

Θανατηφόρα επικίνδυνα!

Η χειρότερη συνέπεια είναι η μη αναστρέψιμη ψυχική παρακμή.

Τι να κάνετε με τη μακροχρόνια υπερφαγία

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για μια εβδομάδα ή περισσότερο είναι επικίνδυνη για ένα άτομο από πολλές απόψεις. Συχνά, αφού ο αλκοολικός έχει ξοδέψει όλα τα χρήματα για αλκοόλ, αρχίζει να καταναλώνει αμφισβητήσιμα ποτά. Όπως λένε, το μάθημα περιλαμβάνει «ό, τι καίει». Ο κίνδυνος δηλητηρίασης με άγνωστες χημικές ουσίες αυξάνεται σημαντικά.

Τελικά, το σώμα σταματά να καταναλώνει αλκοόλ και άλλες τροφές. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αλκοολικός εμφανίζει εμετό, υψηλή αρτηριακή πίεση και ταχυκαρδία. Το θύμα πρακτικά δεν κοιμάται, αλλά με ζωηρά οράματα πέφτει σε αλκοολική λιποθυμία.

Σε αυτό το σημείο καμπής είναι που οι μεθυσμένοι παρασύρονται να αναζητήσουν βοήθεια.

Εσωτερική νοσηλεία

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγετε από το υψηλό δύο εβδομάδων είναι να πάτε στην κλινική. Ένα ατομικό σχέδιο θεραπείας συνταγογραφείται από τον γιατρό μετά την εξέταση του ασθενούς. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η γενική κατάσταση του σώματος, η παρουσία χρόνιων ασθενειών και ο βαθμός δηλητηρίασης από το αλκοόλ. Το σταγονόμετρο είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού. Η λύση σας επιτρέπει να πλένετε ίχνη δηλητηρίασης από το αίμα. Τα απαραίτητα φάρμακα χορηγούνται ενδοφλεβίως.

Χρησιμοποιούνται ισχυρά ηρεμιστικά. Ο σκοπός της χρήσης ηρεμιστικών είναι η ομαλοποίηση της ψυχικής κατάστασης, η διακοπή των κρίσεων πανικού και η αποκατάσταση του ύπνου. Η δοσολογία και το πρόγραμμα λήψης καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό.

ενδονοσοκομειακή υπερφαγία

Η γενική θεραπεία ενδυνάμωσης στοχεύει στην αποκατάσταση των λειτουργιών του ήπατος, του γαστρεντερικού σωλήνα και της ανοσίας. Με βάση την κατάσταση του σώματος, συνταγογραφείται ένα σχήμα με βιταμίνες, ηπατοπροστατευτικά κ. λπ. Η ξεκούραση και η λιγότερη σωματική δραστηριότητα έχουν θετική επίδραση στην αποκατάσταση. Η ενδονοσοκομειακή θεραπεία διαρκεί τρεις έως επτά ημέρες.

Επίσκεψη στο σπίτι

Για να αποφύγουν τη διαφήμιση και να μην εγγραφούν με τοξικομανία, πολλοί αλκοολικοί προτιμούν να καλούν την ταξιαρχία στο σπίτι. Οι μέθοδοι αποτοξίνωσης σε αυτή την περίπτωση είναι οι ίδιες. Είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του αίματος με μια πιπέτα για να αποκατασταθεί η γενική κατάσταση του οργανισμού.

Για να νικήσετε την υπερφαγία δύο εβδομάδων στο σπίτι, απευθυνθείτε μόνο σε έμπιστους ειδικούς. Συχνά, η παρέμβαση ανειδίκευτου προσωπικού οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης. Οι ψευδο-ιατροί, των οποίων οι υπηρεσίες πληρώνονται σε διογκωμένη τιμή, συχνά δεν αφήνουν πληροφορίες για τα φάρμακα που χορηγούνται στο θύμα. Ως εκ τούτου, υπάρχει υψηλός κίνδυνος εισόδου στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Συμπέρασμα από τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μέσω μείωσης της δόσης

Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν υπάρχει ειδική ιατρική περίθαλψη, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να βγείτε μόνοι σας από τη μέθη.

Είναι απαραίτητο να μειωθεί η ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται στα 20-30 γραμμάρια και να αυξηθεί το διάστημα μεταξύ των δόσεων. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση βότκας υψηλής ποιότητας. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα σνακ. Συνήθως σε αυτό το σημείο ο οργανισμός του αλκοολικού δεν δέχεται λιπαρές τροφές, μπορείς να περιοριστείς στα λαχανικά. Οι πουρές λαχανικών όπως οι πατάτες λειτουργούν καλά. Είναι σημαντικό να μην αφήνετε τον σταθμό να πίνει αλκοολούχα ποτά.

Θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι ο αλκοολικός να αρχίσει να νιώθει υπνηλία. Μην συνεχίσετε την κατανάλωση αλκοόλ μετά τον ύπνο. Για τις επόμενες 2-3 ημέρες πρέπει να φροντίσετε για την αποκατάσταση του σώματος για να αποκαταστήσετε τον ύπνο και να ενισχύσετε το νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιήστε βαλεριάνα, ένα ηρεμιστικό, για αυτό. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν νοοτροπικά - ακόμη και ένα συνηθισμένο ήπιο ηρεμιστικό, πολλά από τα οποία είναι διαθέσιμα στο δημόσιο τομέα, θα κάνουν. Τα διαθέσιμα φαρμακευτικά σκευάσματα θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση του ήπατος.

Είναι δυνατόν να βγούμε απότομα από το φαγοπότι;

Η μέθοδος της απότομης άρνησης κατανάλωσης αλκοόλ σε σοβαρή δηλητηρίαση παραμένει αμφιλεγόμενη. Οι γιατροί μιλούν για το φορτίο στο σώμα σε αυτή την περίπτωση. Η παρουσία χρόνιων ασθενειών και ασθενειών στο στάδιο της έξαρσης αποκλείει αυτή τη μέθοδο.

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου γίνονται αισθητά μέσα σε λίγες ώρες μετά τη διακοπή του αλκοόλ. Τα υπολείμματα οινοπνεύματος στο αίμα διαλύονται και αρχίζουν οι καταστροφές, οι επαναλαμβανόμενοι έμετοι. Σε αυτό το σημείο δεν είχε μείνει τίποτα στο στομάχι του αλκοολικού, ο εμετός ήταν ένα μείγμα χολής και γαστρικού υγρού (ένα ημιδιαφανές υγρό από κίτρινο έως βαλτοπράσινο). Για βελτιωμένο καθαρισμό του στομάχου, είναι απαραίτητο να πίνετε έως και ενάμιση λίτρο βρασμένου νερού.

Ένα άτομο αρχίζει να τρέμει και ζάλη, ο συντονισμός είναι εξασθενημένος. Σε τέτοιες στιγμές το τρέξιμο είναι σχεδόν αδύνατο. Δυσκολεύεται καθόλου να φτάσει στην τουαλέτα. Δεν συνιστάται να ξαπλώνετε σε αυτή την κατάσταση, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια καθιστή θέση.

Μετά από 3-4 ώρες αγωνίας υπάρχει μια μικρή ανακούφιση. Μπορείτε να πιείτε νερό, δροσερό τσάι χωρίς ζάχαρη. Δεν πρέπει να παίρνετε μαζί σας εύθραυστα πιάτα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μεταλλικές ή πλαστικές συσκευές, συνιστάται να πίνετε μέσα από καλαμάκι.

Μόλις υποχωρήσει ο έμετος, θα χρειαστεί να πάρετε ένα ροφητικό. Τα δημοφιλή φάρμακα περιλαμβάνουν ενεργό άνθρακα και άλλα. Μία από τις διαθέσιμες θεραπείες είναι 1/2 κουταλιά μαγειρικής σόδας. Η σκόνη πρέπει να ξεπλένεται με νερό ή τσάι. Μετά από αυτό, μην πάρετε κανένα φάρμακο για 1, 5-2 ώρες.

Την πρώτη μέρα μετά την απότομη στέρηση αλκοόλ, η αδυναμία, η ναυτία και ο τρόμος επιμένουν. Η ψυχική κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά. Μπορούν να παρατηρηθούν έντονες εκδηλώσεις συναισθημάτων: γέλιο, δάκρυα. Ο ύπνος συνήθως δεν λαμβάνει χώρα.

Τη δεύτερη μέρα που μπορείτε να φάτε, βάλτε τον εαυτό σας σε τάξη. Συνιστάται λίγη σωματική δραστηριότητα. Θα πρέπει να κάνετε δίαιτα για μια εβδομάδα - μεταβείτε σε λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε το κεντρικό νευρικό σύστημα: πάρτε ηρεμιστικά, προσπαθήστε να ομαλοποιήσετε τον ύπνο.