Ο σύζυγος πίνει και πίνει κάθε μέρα: τι να κάνουμε

Ο άνθρωπος πίνει τι να κάνει

Πολλές γυναίκες σήμερα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του οικογενειακού αλκοολισμού. «Ο άντρας μου πίνει κάθε μέρα, τι να κάνω; ", " Ο σύζυγός μου πίνει εδώ και 10 ημέρες, πώς να συμπεριφερθώ; "- αυτές οι ερωτήσεις ακούγονται όλο και πιο πρόσφατα. Φυσικά, ο σύζυγος είναι αλκοολικός - είναι τρομακτικό. Και ο μεθυσμένος αλκοολισμός, γενικά, είναι ικανός να μετατρέψει τη ζωή σε αιώνιο μαρτύριο αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Αλλά εδώ πρέπει πάντα να θυμάστε ότι ο αλκοολισμός είναι ασθένεια και όχι προσωπική επιλογή κάποιου συγκεκριμένου ατόμου. Ένας άρρωστος χρειάζεται αναμφίβολα την υποστήριξη των αγαπημένων του προσώπων, ειδικά αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνος του. Αλλά κατά κανόνα, όταν ο σύζυγος πίνει, η γυναίκα υποφέρει πρώτη. Και σε τέτοιες στιγμές τίθεται συχνά το ερώτημα: τι να κάνετε εάν ο σύζυγος είναι μεθυσμένος; Υπάρχουν λίγοι τρόποι να βγείτε από αυτή την κατάσταση: αφήστε τον και πάρτε διαζύγιο ή προσπαθήστε να παλέψετε για τη ζωή σας και να βοηθήσετε τον αγαπημένο σας. Αν και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αυτός ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος. Αλλά την απόφαση πρέπει να την πάρει η ίδια η γυναίκα, η συμβουλή ενός ψυχολόγου δεν βοηθά. Μόνο η ίδια μπορεί να αποφασίσει τι θέλει και τι μπορεί να κάνει για να πετύχει τον στόχο της.

Δύσκολη Απόφαση

Το διαζύγιο είναι η πιο απλή και εύκολη λύση. Με αυτόν τον τρόπο, μια γυναίκα φαίνεται να απορρίπτει την ευθύνη για τη μελλοντική μοίρα ενός άνδρα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τηρείτε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Το κύριο πράγμα εδώ: αν αποφασίσετε να πάτε, πηγαίνετε. Ανεξάρτητα από την πεποίθηση ή την έκκληση, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι υποσχέσεις ενός αλκοολικού δεν μπορούν να εμπιστευτούν. Θα κάνει τα πάντα για να πείσει τη γυναίκα του: ξέσπασε σε κλάματα, δώρα, πέφτει στα γόνατα. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορεί κάλλιστα να καταφύγει στη βία ή τον εκβιασμό. Επομένως, δεν πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμά του, γιατί μόλις το πιστέψετε αυτό, μπορείτε να προκαλέσετε την επανειλημμένη επανάληψη τέτοιων συναυλιών. Και μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από μια εβδομάδα και ακόμη περισσότερο από ένα μήνα. Η συμβουλή ενός ψυχολόγου σε αυτή την περίπτωση είναι σαφής: πρέπει να πάρετε μια σταθερή απόφαση, να το μεταφέρετε στον σύζυγό σας ξεκάθαρα, να μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις και να μην έχετε έλεος. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι όσο άσχημα κι αν πάει, η σύζυγος είναι διπλά χειρότερη.

Η αντίδραση της συζύγου στον μεθυσμένο σύζυγο

Όταν η επιλογή γίνεται να παλέψεις και να βοηθήσεις τον επόμενο, η γυναίκα πρέπει να κάνει υπομονή. Το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή την περίπτωση είναι να καταλάβετε γιατί ο σύζυγος άρχισε να πίνει και στη συνέχεια να προχωρήσετε βαθύτερα στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απογαλακτιστεί κάποιος από την κατανάλωση αλκοόλ.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να μάθετε πώς να συμπεριφέρεστε σωστά. Εάν ο σύζυγος έχει αρχίσει να πίνει πιο συχνά και πίνει τακτικά υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε τακτική. Άλλωστε είναι σίγουρος ότι μετά την επιστροφή του θα τον πιάσει ένα ακόμη σκάνδαλο με δάκρυα και θρυμματισμένα πιάτα. Ή μήπως το δέχεται η νεκρή σιωπή και η παγερή περιφρόνηση; Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προσπαθήσετε να αλλάξετε: να γίνετε πιο τρυφερός, να τον περιβάλλετε με προσοχή και φροντίδα, να προσπαθήσετε να του ανοίξετε και άλλες χαρές εκτός από την κατανάλωση αλκοόλ. Συχνά, αυτή η συμπεριφορά μπερδεύει τους άντρες και τότε είναι πολύ πιο εύκολο να τους αντιμετωπίσεις. Τουλάχιστον προστατεύετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας από την αδικαιολόγητη επιθετικότητα και γλιτώνετε τα νεύρα σας.

Δεύτερον, πρέπει να προσπαθήσετε να προστατέψετε τον πιστό από τους φίλους του που πίνουν. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, ένας άντρας πίνει βότκα για παρέα ή για μοναξιά. Όταν πίνουν μέθη, οι άνδρες έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τους φαίνεται ότι δεν χρειάζονται πλέον σε κανέναν και δεν είναι κατάλληλοι για τίποτα. Προσπαθήστε να αποδείξετε πόσο λάθος κάνει:

 • να δείξει ότι είναι ο αρχηγός της οικογένειας, η ελπίδα και η στήριξή τους και ότι όλα μπορούν να καταρρεύσουν χωρίς τη συμμετοχή του.
 • δώστε προσοχή στα παιδιά που έχουν ψυχολογικές δυσκολίες που ζουν με έναν πατέρα που πίνει.
 • αιχμαλωτίστε τον με νέα ενδιαφέροντα και χόμπι.

Συνεξάρτηση

Συνεξάρτηση στον ανδρικό αλκοολισμό

Μια γυναίκα μπορεί να μην μπορεί να αφήσει τον αλκοολικό σύζυγό της. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά πρέπει ακόμα να βρει πώς να συνεχίσει τη ζωή της.

Υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα όπως η συνεξάρτηση όταν μια γυναίκα, θέλοντας και μη, εξαρτάται κοινωνικά ή σωματικά από τον σύζυγό της για να τον βγάλει από την τρύπα και να τον επαναφέρει στην οικογένεια. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν μια γυναίκα έχει ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με το σημαντικό της άλλο. Μόνο ένας έμπειρος ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει εδώ.

Υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια με τα οποία μπορεί κανείς να κρίνει την ύπαρξη συνεξάρτησης:

 • η σύζυγος αναλαμβάνει την ευθύνη για την υγεία, τη διάθεση και την ευημερία του συζύγου της.
 • προσπαθεί να ευχαριστήσει τον σύζυγό της κάνοντας όλη τη δουλειά για αυτόν.
 • έχει την ανάγκη να βοηθήσει τον σύζυγό της με προβλήματα, σε γενικές γραμμές, να του λύσει προβλήματα.
 • δικαιολογεί την ανάρμοστη συμπεριφορά του συζύγου μπροστά σε άλλους.
 • νιώθει ένοχη για αυτό που συνέβη στον άντρα της.
 • κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα και πιστεύει ότι ό, τι δεν γίνει είναι προς το καλύτερο.
 • πέφτει στον ίδιο εθισμό στο αλκοόλ και δεν έχει τη δύναμη να αντισταθεί.
 • θεωρεί τον εαυτό του ως θύμα που πληρώνει για αμαρτίες του παρελθόντος·
 • σωματικά ή συναισθηματικά δεμένοι με έναν σύζυγο.

Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα αν ο σύζυγος πάθει υπερφαγία;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άντρες ανεβαίνουν πολύ ψηλά. Εδώ είναι τα κυριότερα:

 • Δεν θέλει να αντισταθεί στον εθισμό.
 • οικογενειακές συγκρούσεις?
 • Αδυναμία αντιμετώπισης του άγχους.

Όλοι γνωρίζουν ότι το αλκοόλ δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας και έτσι αναπτύσσει έναν από τους ισχυρότερους εθισμούς σε ένα άτομο που μπορεί να μην θέλει να ξεπεράσει. Η αδύναμη νοοτροπία και η δύναμη της θέλησης μπορεί επίσης να είναι ένας από τους λόγους για την έντονη κατανάλωση αλκοόλ. Και αν η αγχωτική κατάσταση στο σπίτι ή στη δουλειά επιμένει, μπορείτε να πίνετε σχεδόν κάθε μέρα.

Η άρνηση του αλκοολισμού είναι ένα πρόβλημα για όλους τους αλκοολικούς. Ακούς συνεχώς κάθε λογής δικαιολογίες όπως: "Ναι, είμαι αλκοολικός και μου αρέσει αυτό! " Ή "Δεν πίνω χωρίς λόγο. " Ο πότης δεν παραδέχεται ποτέ ότι είναι εθισμένος, του φαίνεται ότι θα σταματήσει να πίνει κουτί όποτε θέλει. Στην πραγματικότητα όμως όλα τελειώνουν με μια άλλη μέθη, μετά την οποία η αυτοπεποίθηση και η ασφάλεια των συνανθρώπων ξαναρχίζει στη σταθερότητα του χαρακτήρα τους.

μεθυσμένος σύζυγος τι να κάνει

Τι να κάνετε σε μια τέτοια κατάσταση δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε - να το αντιμετωπίσετε με σαφήνεια. Αλλά αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνει μια γυναίκα αξίζει να το ανακαλύψετε. Δεν αξίζει τον κόπο:

 • Ψάξτε για δικαιολογίες για το βαρύ ποτό του.
 • κρύψτε το πρόβλημα, μεταμφιέστε τον με μια καρφίτσα και προσπαθήστε να δείξετε ότι δεν είναι αυτό που είναι.
 • Δικαιολογήστε τον σύζυγο μπροστά σε συναδέλφους ή προϊσταμένους ότι δεν εργάζεται ή καθυστερεί συστηματικά.
 • Πίνετε με τον σύζυγό σας για να πάρει λιγότερα.
 • δώστε κάτι να πιει στο σπίτι αρκεί να μην πίνει στο δρόμο.
 • το πλύσιμο και τον καθαρισμό του επακόλουθου της μέθης μετά από αυτόν·
 • Αγορά αλκοόλ?
 • Εκβιασμός με σεξουαλικές σχέσεις.
 • απειλητικό διαζύγιο?
 • φέρεται στον άντρα της κρυφά από αυτόν.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βγάλετε ένα άτομο από την κατάστασή του:

 • Φαρμακευτικό διάλυμα;
 • Σπιτικές θεραπείες?
 • πρόγραμμα ψυχολογικής βοήθειας και αποκατάστασης·
 • Προσευχή ή συνωμοσία κατά του αλκοολισμού.

Ελαφρύ φαγοπότι

Με ένα τέτοιο αρχικό στάδιο εθισμού στο αλκοόλ, μπορείτε να προσπαθήσετε να συνεννοηθείτε με δημοφιλείς μεθόδους για να απαλλαγείτε από τη δηλητηρίαση. Είναι επίσης καλό ότι η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε τον ασθενή να κοιμηθεί και μετά να πάτε για ύπνο. Συνιστάται η κατανάλωση άφθονων υγρών προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία νερού-αλατιού στον οργανισμό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι κατάλληλα διάφορα ροφήματα φρούτων, αφεψήματα από βότανα και αφεψήματα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ντους αντίθεσης, λουτρά με βότανα, μασάζ και άλλες διαδικασίες για τη βελτίωση και την αποκατάσταση του σώματος. Δεν αξίζει να καταφύγετε σε ιατρική βοήθεια χωρίς να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, διαφορετικά μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτες επιπλοκές.

Μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ

Βοηθήστε έναν ναρκολόγο με υπερφαγία

Εάν το υψηλό διαρκεί περισσότερο από τρεις ημέρες, τότε πιθανότατα θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός ναρκολόγου. Ένας ειδικός μπορεί να κληθεί στο σπίτι. Θα αξιολογήσει σωστά την κατάσταση του ασθενούς και θα συνταγογραφήσει φάρμακα που πρέπει να ληφθούν, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες του γιατρού.

Για να ανακουφίσει τα συμπτώματα στέρησης, ο γιατρός συνήθως βάζει μια σταγόνα έγχυσης στο σπίτι, η οποία απομακρύνει τις αλκοολικές τοξίνες και τα προϊόντα διάσπασης της αιθανόλης από το αίμα. Επίσης συχνά περιέχει επανορθωτικά συστατικά και ηρεμιστικά. Γεγονός είναι ότι πολύ συχνά ένα άτομο που πίνει γίνεται επιθετικό, πανικοβάλλεται ή έχει ανεξήγητους φόβους.

Για να τον ηρεμήσει μετά από υπερφαγία και να αποκαταστήσει το νευρικό σύστημα, ο γιατρός μπορεί να συστήσει μαθήματα με ψυχολόγο και να συνταγογραφήσει ψυχοφάρμακα.

Σοβαρή υπερφαγία

Τυπικά, μια σοβαρή επίθεση υπερφαγίας διαρκεί μια εβδομάδα ή περισσότερο. Εάν η κατάσταση είναι πρακτικά εκτός ελέγχου ή εάν το άτομο που πίνει έχει ιστορικό χρόνιας νόσου, τότε μόνο η νοσηλεία του ασθενούς σε ναρκολογική ή τοξικολογική κλινική μπορεί να βοηθήσει. Η θεραπεία σε νοσοκομείο βοηθά στην αποφυγή των πιθανών δυσάρεστων συνεπειών μιας σοβαρής υπερφαγίας, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με τη μορφή «παραλήρημα τρέμενς» ή αλκοολικής ψύχωσης. Σε μια τέτοια κατάσταση, ο ασθενής αδυνατεί να ελέγξει τον εαυτό του και μπορεί να διαπράξει επιθετικές ενέργειες που στρέφονται εναντίον οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας, αφού βρίσκεται σε διαταραγμένη κατάσταση. Φυσικά, καλό είναι να μην το πάτε τόσο μακριά, αλλά αν το στερητικό σύνδρομο γίνει ξαφνικά πολύ έντονο, η θεραπεία με βότανα ή προσευχή είναι απαραίτητη. Πρέπει να πάτε σε ναρκολογικό νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή βλάβη στην υγεία σας, ακόμη και θάνατο.

συμπεράσματα

Όταν ένας σύζυγος είναι αλκοολικός, είναι τρομερό πένθος για τους κοντινούς του ανθρώπους. Ανησυχούν και υποφέρουν, ακόμη περισσότερο από τον ίδιο τον άρρωστο. Μερικές φορές η ζωή γίνεται τόσο αφόρητη που πρέπει να ληφθεί μια απόφαση: να προστατέψετε την οικογένειά σας ή τη δική σας υγεία. Σπάνια μια γυναίκα μπορεί να βάλει τέλος σε μια κάποτε ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά που εξακολουθούν να αγαπούν τον μπαμπά. Το μόνο που σας μένει να κάνετε είναι να βγάλετε τον αγαπημένο σας από αυτή την τρομερή παγίδα. Ωστόσο, αυτό από μόνο του είναι πολύ δύσκολο και, στην πραγματικότητα, όχι απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί κανείς χωρίς ψυχολογική βοήθεια και υποστήριξη. Η συμβουλή ενός έμπειρου ειδικού θα σας πει πώς να συμπεριφέρεστε σωστά και τι να κάνετε για να βγάλετε τον άνθρωπό σας από τη μέθη και να του επιτρέψετε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Απομένει μόνο να εφοδιαστείτε με μεγάλη υπομονή και σε καμία περίπτωση να μην απελπίζεστε, γιατί η απόγνωση μπορεί να οδηγήσει σε βιαστικές ενέργειες, για τις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να μετανιώσετε ειλικρινά.