Πώς να πείσετε ένα άτομο να σταματήσει να πίνει

Η διαβίωση με αλκοολικό δεν απέχει από αυτό που ονειρεύονται τα κορίτσια όταν ονειρεύονται την ημέρα του γάμου τους. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποιος θα ήθελε εθελοντικά να ζήσει "ευτυχώς μέχρι το τέλος" με ένα αλκοολικό άτομο, να υπομείνει την επιθετικότητα ή τα παράπονά του για τη ζωή, να καθαρίσει μετά από αυτά, να τα φροντίσει, να σταθεί μπροστά σε γείτονες, συναδέλφους, φίλους και φίλους για τη συμπεριφορά τουαγανάκτηση και ντροπή αισθάνεται συγγένεια. Χωρίς έκπληξη, ο γάμος ενός αλκοολικού διαλύεται όταν τίποτα δεν μπορεί να τον κάνει να ξεπεράσει την επιθυμία του να πιει. Ωστόσο, υπάρχουν θαρραλέες γυναίκες που αγωνίζονται μέχρι την τελευταία για την οικογένειά τους και λαμβάνουν διάφορα μέτρα κατά του μεθυσμένου, σκοπός του οποίου είναι ο ίδιος - έτσι ώστε ο σύζυγος να μην πίνει για να τον εμποδίσει να διατηρήσει τη ζωή του (τόσο του δικού του όσο και εκείνου των συγγενών του)καταστροφή με εθισμό στα μεθυσμένα ποτά.

Εποικοδομητικός διάλογος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να τον πείσετε. Εάν η επιθυμία για κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με προβλήματα εκτός της οικογένειας - με δουλειά, καριέρα, φίλους και εάν ο αλκοολισμός δεν έχει πάει πολύ μακριά, μπορεί εύκολα να σταματήσει αφού λάβει οικογενειακή υποστήριξη.

Εποικοδομητικός διάλογος

Θα πρέπει να ξεκινήσετε έναν εποικοδομητικό διάλογο μόνο μετά από προσεκτική προετοιμασία και λαμβάνοντας υπόψη ορισμένους κανόνες:

 • Δεν μπορείτε να μιλήσετε με κάποιο άτομο έως ότου επιστρέψει σε κατάλληλη κατάσταση και να κατανοήσει εύλογα επιχειρήματα.
 • μην προσπαθήσετε να πείσετε έναν οινοπνευματώδη ενώ βιώνετε τις "χαρές" ενός hangover.
 • προσπαθώντας να προκαλέσει οίκτο ή, αντίθετα, σκάνδαλα για ένα άτομο που πίνει (ακόμη και σε νηφάλια κατάσταση) είναι ανεπιθύμητο, τις περισσότερες φορές απαιτείται προσοχή.
 • Μπορείτε να απειλήσετε έναν μεθυσμένο άντρα, αλλά είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για τέτοιες απειλές.
 • Πριν ξεκινήσετε μια συνομιλία, συνιστάται να ζητήσετε συμβουλές από έναν ναρκολόγο έτσι ώστε ένας αλκοολικός, εάν έχει τέτοια επιθυμία, να μπορεί να πάει αμέσως στην κλινική για θεραπεία.

Εάν η γυναίκα καταφέρει να αποδείξει τον πόσιμο σύζυγο της ανάγκης να ζητήσει βοήθεια, για να τον πείσει να προσπαθήσει τουλάχιστον να αλλάξει τη ζωή του, αυτός ο άντρας έχει την ευκαιρία. Αυτό μπορεί επίσης να υποστηριχθεί δημιουργώντας μια λεγόμενη «λίστα κινήτρων». Μπορείτε να συνεργαστείτε για να βρείτε διάφορους λόγους για τους οποίους η απαλλαγή από τον αλκοολισμό δεν είναι μόνο εύκολη, αλλά και ευεργετική. Για παράδειγμα:

 • , για να κερδίσετε τον σεβασμό των παιδιών σας.
 • για να εξοικονομήσετε χρήματα για ένα μήνα σε μια σημαντική αγορά ή ταξίδι διακοπών.
 • για να μάθετε κάτι νέο αντί να μεθύσετε ή να χτίσετε μια καριέρα.

Οι λόγοι για κάθε άτομο μπορεί να είναι ατομικοί. Μπορούν να τους παρακινήσουν να ακολουθήσουν ένα χόμπι όπως να παίζουν σπορ ή να παίζουν με ένα αυτοκίνητο στο γκαράζ. Το κυριότερο είναι ότι αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο του σε αυτό το θέμα και δεν πίνει ή δεν έχει κακή παρέα. Μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια ψυχοθεραπευτή.

Εάν η καταδίκη παραμένει αναπάντητα

Συνομιλίες, πεποιθήσεις, υπομνήματα - στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν αρκεί για να ξυπνήσει τη συνείδηση ​​κάποιου.Είναι ανεπιθύμητο να κάνουμε σκάνδαλα για ένα άτομο που πίνειΠολύ σπάνια είναι δυνατόν να αποδείξουμε σε έναν ποτό ότι ο τρόπος ζωής τους είναι καταστροφικός, γιατί ακόμα κι αν το πιστεύουν, η δική τους δύναμη μπορεί να μην είναι αρκετή για την καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ. Αντ 'αυτού, η καλύτερη θεραπεία είναι τα παραδοσιακά φάρμακα και οι λαϊκές θεραπείες.

Τα βιομηχανικά φαρμακολογικά φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν ένα αίσθημα απόρριψης αλκοόλ σε ένα άτομο που πίνει. Μπορούν να δημιουργήσουν μια αποστροφή για το πόσιμο, την εμφάνιση, τη γεύση και τη μυρωδιά του. Αρκεί να αναμίξετε ένα παρόμοιο φάρμακο για έναν αλκοολικό, να το προσθέσετε σε φαγητό ή ποτό, και εάν πίνει επιπλέον βότκα ή ακόμη και μπύρα, θα αισθανθεί αμέσως άσχημα. Τα φάρμακα με τέτοιο αποτέλεσμα περιέχουν μια δραστική ουσία (ή δισουλφιράμη ή κυανομίδη) που διαταράσσει την κανονική διαδικασία επεξεργασίας αιθυλικής αλκοόλης, προκαλεί τη συσσώρευση μεταβολικών προϊόντων στο αίμα και, ως αποτέλεσμα, προκαλεί επίμονα συμπτώματα δηλητηρίασης και απόλυσης. Και ένα άτομο που αρρώστησε τουλάχιστον μία φορά μετά από τοξίκωση από το αλκοόλ θα έχει αντίθεση με το αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η προσθήκη ενός παρόμοιου φαρμάκου (δισκία Esperal, σταγόνων Kolme και των αναλόγων τους) σε ένα μεθυσμένο άτομο μπορεί να τον κάνει να σκεφτεί δύο φορές πριν πάρει άλλη δόση αλκοόλ.

Μόλις τα φάρμακα είναι αποτελεσματικά, μπορεί να γίνει μια άλλη προσπάθεια να ζητηθεί από τους αλκοολικούς να περιγράψουν τα οφέλη της θεραπείας σε μια κλινική θεραπείας φαρμάκων:

 • συνεχής παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας.
 • ψυχολογική υποστήριξη, ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη της υποτροπής.
 • ειδική υποστήριξη για την αποκατάσταση εσωτερικών οργάνων που έχουν υποστεί βλάβη από την κατάχρηση αιθυλικής αλκοόλης

Η θεραπεία σε νοσοκομείο υπό την επίβλεψη ενός ναρκολόγου είναι η καλύτερη θεραπεία κατά του αλκοόλ που πρακτικά δεν αποτυγχάνει.

Η εναλλακτική ιατρική για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι ακόμη πιο λαμπρή όταν κάνει τους άρρωστους να σταματήσουν να πίνουν. Οι παραδοσιακές μέθοδοι προτείνουν την παρασκευή αφέψημα και εγχύσεων, που δρουν με παρόμοιο τρόπο με τα επίσημα φάρμακα. Μιλάτε για εντελώς πρωτότυπα μέσα:

Η θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη ειδικού
 • πράσινα σφάλματα - μπορείτε να ρίξετε 4 σφάλματα σε ένα ποτήρι αλκοόλ για να προκαλέσετε μια δυσάρεστη μυρωδιά και γεύση και, ως εκ τούτου, μια αποστροφή στο ίδιο το αλκοόλ.
 • Πιπέρι - μπορείτε να πείσετε ένα άτομο να σταματήσει να πίνει με τη βοήθεια ενός βάμματος (3 σταγόνες ανά 1 λίτρο αλκοόλ) από ζεστό κόκκινο πιπέρι (θρυμματισμένο, 20 g), γεμάτο αλκοόλ (500 ml) και δύοΕγχύεται για εβδομάδες.
 • Καπνός σημύδας - μπορείτε να ζητήσετε να αναπνέετε από το κάπνισμα κορμών σημύδας και στη συνέχεια να προσφέρετε αλκοόλ. Μετά από αυτό, αναπτύσσετε έντονη αποστροφή στα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η θεραπεία χωρίς την επίβλεψη ενός ειδικού, ακόμη και χρησιμοποιώντας παραδοσιακές, αν και δημοφιλείς, μεθόδους θα πρέπει να διεξάγεται με εξαιρετική προσοχή, διαφορετικά ένα άτομο δεν θα έχει μόνο αποστροφή στο πόσιμο και επιθυμία να μηννα πίνεις περισσότερο, αλλά έχει επίσης σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η τελική φάση του αγώνα

Όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι μέθοδοι μάχης, υπάρχει μόνο μια τελευταία λύση: να απειλήσει τον άντρα με αντίο εάν δεν σταματήσει να πίνει. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό για τη γυναίκα του μεθυσμένου:

 • να είστε έτοιμοι να εκτελέσετε την απειλή σας χωρίς πολλές προειδοποιήσεις (αρκεί 1-2 φορές).
 • να αφήσει τον σύζυγό της σοβαρά, να μην ξυπνήσει οίκτο και να τον αφήσει να ζητήσει συγχώρεση.
 • υποσχέσεις, όρκους και δάκρυα που δεν πιστεύουν.
 • ξεκινήστε σκληρά και γρήγορα - εάν το διαμέρισμα ανήκει στον άντρα που πίνει νερό, πρέπει να βγείτε τα υπάρχοντά σας απουσία του και να πάτε με τα παιδιά σας για λίγο.
 • μην επιστρέψετε στον μεθυσμένο μέχρι να αποδείξει ότι άρχισε να λαμβάνει θεραπεία

Δεν πρέπει να επιστρέψετε στον αλκοολικό σύζυγό σας εάν η κατάσταση αποχώρησης και επιστροφής δεν εμφανιστεί για πρώτη φορά: αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι η γυναίκα του δεν μπορεί να τον αφήσει, ανεξάρτητα από το πόσο μεθυσμένος είναι.

να απαλλαγείτε από το αλκοόλ στο σπίτι, χωρίς να επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ σε μια σημαντική θέση στο φεστιβάλ, "οδηγώντας" αναξιόπιστους φίλους από το σπίτι. . . . Όλα αυτά είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι αργότερα «δηλητηρίαση» ο / η σύζυγός σας με παράγοντες που προκαλούν αποστροφή στην αιθυλική αλκοόλη. Ένα θετικό παράδειγμα είναι ένας καλός λόγος να μην πίνετε στην οικογένεια.