ΠΩΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΛΚΟΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΣ: ΟΛΕΣ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ

πώς να σταματήσετε να πίνετε μόνοι

Εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να βγουν από τον ιστό του αλκοολισμού και να τον νικήσουν. Σε τελική ανάλυση, αυτή η ασθένεια είναι σοβαρή και τρομερή. Αφαιρεί την υγεία, οδηγεί σε ταπείνωση και καταστρέφει τις οικογένειες.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ μόνοι σας; Είναι δυνατόν ή χρειάζεται σοβαρή βοήθεια για να απαλλαγούμε από την κακή συνήθεια;

Το πρόσωπο του πράσινου φιδιού

Η καθημερινή συνήθεια να δίνει ένα γυαλί διάθεσης μετά από μια κουραστική μέρα για να απαλλαγούμε από την κόπωση γίνεται σταθερή και γίνεται επιβλαβές πάθος. Ένα άτομο σταματά να ασχολείται με τον εαυτό του: υποτίθεται ότι δεν θέλει να πιει, αλλά πίνει από αυτοπεποίθηση. Το αλκοόλ αποκτά σταδιακά την κατάσταση του κύριου προϊόντος στο ανθρώπινο σώμα και γίνεται σημαντικός διανομέας ενέργειας. Και σε αυτό το σημείο είναι πολύ δύσκολο να σταματήσετε να πίνετε μόνοι σας. Μπορεί να θεραπευτεί όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Σημαντικά βήματα:

 • Εμφανίζεται εθισμός στο αλκοόλ (είναι ευκολότερο να το ξεφορτωθείτε νωρίς).
 • Αναπτύσσεται κυρίως στις δομές του εγκεφάλου και επηρεάζει ολόκληρο το NS, η θεραπεία επηρεάζει όργανα και συστήματα.
 • Η ασθένεια αναλαμβάνει μεταβολικές διεργασίες.
 • Το ήπαρ αρχίζει να παράγει υπερβολικό αριθμό ενζύμων που διαλύουν το αλκοόλ.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε!Όταν το συκώτι είναι φυσιολογικό, μπορεί να παράγει μόνο του αλκοόλ εσωτερικού τύπου. Είναι αυτός που δρα στους υποδοχείς που συνθέτει τις ορμόνες της διάθεσης. Με συνεχείς επιληπτικές κρίσεις, η εσωτερική αλκοόλη δεν παράγεται σε επαρκείς ποσότητες και η διαδικασία αυτή εξαφανίζεται εντελώς.

Εδώ εμφανίζεται ο απόλυτος εθισμός σε ένα ποτήρι και καθίσταται δύσκολο να σταματήσετε να πίνετε, καθώς η προσπάθεια να βουτήξετε σε μια νηφάλια ζωή και να απαλλαγείτε από επιληπτικές κρίσεις προκαλεί αμέσως πλήξη. Η κατάθλιψη έρχεται και ο ασθενής κοιτάζει ξανά στο ποτήρι. Όταν τα ένζυμα για τη διάσπαση του αλκοόλ δεν παράγονται από το σώμα και δεν προέρχονται από το εξωτερικό, μια κλήση πηγαίνει στον εγκέφαλο ότι είναι απαραίτητο να πιει! Επομένως, για καθαρά φυσιολογικούς λόγους, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να σταματήσει να πίνει μόνος του.

Κοινωνική ασυμφωνία ή ασθένεια;

πώς να σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ

Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ένα άτομο χάνει την ικανότητα να προσαρμόζεται κοινωνικά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ανεξέλεγκτη συμπεριφορά στον αλκοολισμό. Αυτό δεν είναι σωστό. Η φύση του αλκοολισμού είναι μια πραγματική καταστροφή, από την οποία είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από τον εαυτό σας και να σταματήσετε να πίνετε. Ποια είναι τα συμπτώματα του αλκοολισμού; Τόσο ο αλκοολισμός όσο και η χρόνια ασθένεια χαρακτηρίζονται από φάσεις παροξύνσεων, ακολουθούμενες από ύφεση. Τα κριτήρια για τη διαμορφωμένη εξάρτηση:

 • Παθολογικές επιθυμίες για αλκοόλ.
 • Η ανάγκη κατανάλωσης επιπλέον αλκοόλ (μεθύστε).
 • Πιστεύοντας ότι πρέπει να πιείτε ένα ποτό το πρωί για να νιώσετε καλά και να απαλλαγείτε από αυτήν τη σκέψη είναι δύσκολη.

Οι αλκοολικοί τρώνε λίγο και αρνούνται να φάνε τις μέρες του ποτού. Έχετε αρκετή ενέργεια από το αλκοόλ. Ωστόσο, το σώμα βρίσκεται σε φτώχεια όσον αφορά τις πρωτεΐνες και τα λίπη, τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες. Αυτό οδηγεί σε τραυματισμούς σχεδόν όλων των συστημάτων και οργάνων, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτούν. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Θεραπευτική δόση και πότε συμβαίνει η απόσυρση;

Μερικές φορές η μέθη θεωρείται ζωτική από τους γιατρούς. Η έλλειψη άλλων μέσων ανακούφισης μεταβολικών διαταραχών, απαλλαγής από τοξίνες, σας κάνει να καταναλώνετε λίγο αλκοόλ. Διαφορετικά, το άτομο θα μπορούσε να είναι στο περιθώριο.

Η πιο συχνή ασθένεια στους αλκοολικούς - κίρρωση του ήπατος - μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Στο τελευταίο στάδιο του αλκοολισμού, οι ηπατικές λειτουργίες εξασθενούν, η κίρρωση αναπτύσσεται και το πάγκρεας και ο καρδιακός μυς υποφέρουν επίσης. Είναι αδύνατο να τα θεραπεύσετε και να επαναφέρετε τις λειτουργίες τους. Η σοβαρή δηλητηρίαση οδηγεί σε ψυχικές διαταραχές (τρόμος παραληρήματος, παραπλανητικές αντιλήψεις και παραισθήσεις). Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να πίνετε μόνοι σας.

Το σώμα λαμβάνει συνεχώς μεγάλες ποσότητες εξωτερικής αιθανόλης και αναγκάζεται να ανοικοδομήσει ανεξάρτητα τον μεταβολισμό στο αλκοόλ. Μόλις το αλκοόλ σταματήσει να ρέει και το άτομο σταματά να πίνει, ο μεταβολισμός αρχίζει να ομαλοποιείται. Συμβαίνει αργά, σιγά-σιγά, αλλά εξαιρετικά επώδυνο. Η σωματική και ψυχική ταλαιπωρία είναι έντονη. Λίγοι άνθρωποι πάσχουν από αυτήν την κατάσταση. Για να απαλλαγείτε από την αγωνία, είναι πολύ πιο εύκολο για τον αλκοολικό να ρίξει άλλη δόση.

Ο μηχανισμός της τοξικομανίας είναι παρόμοιος με αυτόν του εθισμού στα ναρκωτικά. Η δίψα για δηλητηρίαση δημιουργεί μια λαχτάρα για την αυριανή δόση, και αν ακυρωθεί, αρχίζει μια δυσάρεστη κατάσταση - απόσυρση. Είναι δυνατόν να το θεραπεύσετε με μια ανεξάρτητη επιθυμία να σταματήσετε να πίνετε.

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε τον εθισμό;

πώς να σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ

Στις επόμενες φάσεις, κάθε θεραπεία δημιουργείται. Αυτές είναι προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη θεραπευτική διαδικασία για να απαλλαγούμε από τον αλκοολισμό.

Είναι πολύ σημαντικό η οικογένεια και οι φίλοι να υποστηρίζουν τον αλκοολικό στην προσπάθειά του να σταματήσει να πίνει.

Υπάρχουν αξιόπιστοι και αποδεδειγμένοι τρόποι διακοπής της κατανάλωσης αλκοόλ:

 1. Ο αλκοολικός πρέπει να παραδεχθεί ο ίδιος το πρόβλημα.
 2. Ένας εθισμένος πρέπει να θέλει να απαλλαγεί από το επιβλαβές πόσιμο.
 3. Η ένωση του ασθενούς και της οικογένειάς του είναι πολύ σημαντική.

Τώρα μπορείτε να θεραπεύσετε την ασθένεια και να σταματήσετε να πίνετε με τη βοήθεια φαρμάκων. Υπάρχουν πολλά ειδικά φάρμακα που ονομάζονται αποκλειστές υποδοχέων. Ένα άτομο που τους έχει πάρει πίνει αλκοόλ, αλλά η κατάσταση της χαράς και της ευδαιμονίας δεν έρχεται. Αρρωσταίνει έτσι ώστε να χαθεί η σημασία του αλκοόλ. Για να νικήσετε το πράσινο φίδι, δεν χρειάζεται μόνο να πολεμήσετε μόνοι σας, η θεραπεία περιλαμβάνει επίσης αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά, και σε περίπτωση οξείας εκδήλωσης επιθετικότητας, ενδείκνυται επίσης αντιψυχωσικά. Ένα σοβαρό μειονέκτημα της φαρμακευτικής θεραπείας είναι η συμπτωματική επίδραση των φαρμάκων και οι αρνητικές παρενέργειες της χρήσης τους.

Υπάρχουν επίσης διαφορετικοί τύποι κωδικοποίησης για να απαλλαγείτε από τον εθισμό στο αλκοόλ. Αυτή η προστασία από τον αλκοολισμό δημιουργείται τεχνητά, δηλαδή, οι διαδικασίες του σώματος δέχονται επίθεση από έξω.

Έλυσα μόνοι μου το πρόβλημα!

Είναι πολύ σημαντικό να ομαλοποιήσετε τη διατροφή σας και να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο ζωής σας. Η κίνηση και το περπάτημα πρέπει να περιλαμβάνονται στην καθημερινή ζωή.

πώς να σταματήσετε να πίνετε στο σπίτι

Αυτή η διατριβή συζητείται συχνά από ναρκολόγους. Και η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ένας αλκοολικός μπορεί να απαλλαγεί από μόνος του το πρόβλημα και να σταματήσει να πίνει. Απλώς μην αφήσετε τους αναγνώστες να πάρουν την ψευδή εντύπωση ότι είναι εύκολο να αποβάλλετε το βάρος της μεθυσίας.

Η αυτοθεραπεία σχετίζεται με οξεία και επώδυνη φυσική κατάσταση (υψηλή αρτηριακή πίεση, πόνος στην καρδιά και στομάχι). Η κατάθλιψη μπορεί να είναι ενοχλητική. Επομένως, δεν μπορούν όλοι να σταματήσουν να πίνουν μόνοι τους.

Θυμηθείτε!Η νηφάλια ζωή σημαίνει πλήρη απόρριψη όλου του αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένου του μη αλκοολούχου αλκοόλ. Η μυρωδιά και η γεύση του, το βλέμμα του μπουκαλιού διεγείρει, ένα άτομο μπορεί ακόμη και να αισθανθεί μια ελαφριά δηλητηρίαση, και αυτό φέρνει τη βλάβη πιο κοντά και γίνεται πιο δύσκολο να θεραπευτεί η ασθένεια. Είναι σαφές ότι η αυτοθεραπεία δεν έρχεται σε αντίθεση με τα φάρμακα. Αντίθετα, είναι απαραίτητο όταν έρχεστε σε επαφή με έναν ναρκολόγο.

Υπάρχει πρακτική συμβουλή από πραγματικούς ανθρώπους και το θεμέλιο για αυτό είναι να βλέπεις και να κατανοείς τον πραγματικό εχθρό. Μισώ τον και σε αγαπώ. Σχεδιάστε μια διανοητική εικόνα των πραγματικών επιτυχιών σας πριν από την ασθένεια.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε να πίνετε και να κερδίσετε μόνοι σας:

 1. Είναι σημαντικό να καθαρίσετε το αίμα και ολόκληρο το σώμα από «πράσινες» τοξίνες (αιθανόλη και τους μεταβολίτες του) στο σπίτι. Το σώμα θα τα αφαιρέσει ανεξάρτητα, φυσικά, αλλά αυτό θα διαρκέσει πολύ. Βοηθήστε τον να ανακάμψει, υπάρχουν πολλές επιλογές. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε ζωμό βρώμης (3-5 ποτήρια). Κάντε τουλάχιστον 2 κλύσματα την ημέρα εκ των προτέρων.
 2. Καταστρέψτε ανελέητα όλες τις φυσικές αναμνήσεις και παγίδες αλκοόλ (ποτήρια, κουτιά, άδεια μπουκάλια, μπύρα και κιβώτια κρασιού). Ξεπλύνετε καλά όλα τα οικιακά σκεύη που περιέχουν συμπληρώματα χλωρίου. Δεν είναι δύσκολο να κάνεις στο σπίτι.
 3. Εάν διακόψετε τις σχέσεις σας με τους φίλους σας, μπορείτε να σταματήσετε να πίνετε μόνοι σας.
 4. Μην εισπνέετε αλκοόλ, μην καπνίζετε, θα αποδυναμώσει τη θεραπεία.
 5. Μην πηγαίνετε σε καταστήματα αλκοόλ.

Επόμενα βήματα:

 • Ακολουθήστε αυστηρά τους νόμους της διατροφικής διατροφής, μην υπερφορτώνετε το συκώτι και την πεπτική οδό.
 • Βρείτε την αγαπημένη και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα σας (σπορ, κολύμπι, σκι και ποδηλασία).
 • Βρείτε άτομα που έχουν το ίδιο μυαλό! Οι αλκοολικοί ανώνυμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
 • Συνειδητοποιήστε ότι πρέπει να προσαρμόσετε, να είστε υπομονετικοί. Χρησιμοποιήστε συνεχείς τεχνικές αυτο-ύπνωσης στο σπίτι. Με όλη σας τη δύναμη, απορρίψτε τους πειρασμούς του αλκοόλ.

Όταν η επιθυμία επιστρέφει και κατακλύζει τον ασθενή:

αρνητικές συνέπειες του εθισμού στο αλκοόλ
 • Οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν καλά (το οξυγόνο εισέρχεται στον εγκέφαλο και αμαυρώνει τη σοβαρότητα μιας περιόδου αλκοολικής επιθυμίας).
 • Καταπολεμήστε την ασθένεια καθημερινά και μην χάνετε ποτέ την ευκαιρία να θεραπεύσετε τον εαυτό σας.
 • Πρέπει να δηλώσετε ότι έχετε έναν ισχυρό εσωτερικό πυρήνα που συγκρατεί όλες τις προσπάθειες να πιείτε και η θεραπεία είναι επιτυχής. Αυτό θα σας βοηθήσει να κόψετε το αλκοόλ μόνοι σας!

Χύστε σε μια υγιή ζωή, όχι σε ριπή οφθαλμού, αλλά σταδιακά αλλά σταθερά. Αυτό θα κάνει τη θεραπεία πιο παραγωγική και θα είναι δυνατόν να σταματήσετε εντελώς ανεξάρτητα να πίνετε στο σπίτι. Τα συχνά ταξίδια στο λουτρό με ατμόλουτρο δεν βλάπτουν. Μετά το μπάνιο είναι καλό να πιείτε λίγο τσάι, καλύτερα με μέλι!

Θυμηθείτε!Είναι καλύτερο να σταματήσετε να πίνετε στο σπίτι, οι υπόλοιπες μέθοδοι είναι εργαλεία.

Δεν φαίνεται ότι αυτοί οι κανόνες είναι εύκολοι και διαθέσιμοι στο σπίτι. Θα πρέπει να ιδρώσετε, αλλά μια τέτοια θεραπεία σίγουρα θα έχει αποτελέσματα σε πέντε έως έξι μήνες. Η εμπιστοσύνη δεν θα έρθει νωρίτερα από ένα χρόνο από τώρα! Οι πόθοι για το αλκοόλ θα εξαφανιστούν, η διακοπή του αλκοόλ θα γίνει πραγματικότητα.